Casein free tuňáková pomazánka

6. června 2018 v 21:39 | Majda |  Slané recepty
Narozdíl od mamky nejsem bezlepkář a sója v malém množství mi taky nevadí. S čím mám ale stejně velký problém jako ona je mléko. A protože jsem milovnice jogurtíčků a sýrečků tak čas od času neodolám a pak za svůj prohřešek platím pokusem porazit Usaina Bolta ve sprintu. Smer toaleta. Jenže jak udělat například pomazánku bez pomazánkového másla nebo tvarohu jako základu?
Slušně hustý základ udělá smetana z dobrého kokosového mléka. Nejde to u každé značky, já na tuhle konkrétní záležitost použivám značku Asia world.

Na tuhle pomazánku potřebujeme:
  • 1 plecovku kokosového mléka odkud lze sebrat "smetanu" zhruba hustoty jogurtu.
  • 2 větší plechovky tuňáka
  • 2 lžíce rajského protlaku nebo kvalitního kečupu bez alergenů

Postup:
  • Z kokosového mléka sebereme jen tu nejhustší smetanu zp prvni zhruba třetiny plecovky (zbytek se použije na jiné věci (třeba do pečení).
  • Smícháme s ostatními surovinami (z guňáka je záhodno nejdřív slít šťávu nebo olej. Dosolíme, případně kdo může, dopepří.

Dobrou chuť! Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama