Domácí "mléčná" čokoláda bez mléka... zatím se stopami sóji (sorry, mami, tuhle nedostaneš)

13. června 2018 v 9:38 | Majda |  Sladké recepty
Až na výjimku, kterou mi přítel dovezl před lety ze švýcarska moc nemám ráda hořkou čokoládu. Jenže po mléčné a bílé, které naopak zbožňuju zpravidla sprintuju jistým směrem. Chvíli mi trvalo než jsem objevila použitelné "sušené rostlinné mléko" které bych použila namísto sušeného živočišného mléka (Zajíc to není). Předevčírem jsem objevila sušený kokosový nápoj značky Topnatur (ten odkaz je na prvni eshop kde jsem ho na neru našla...jen pro ilustraci). Jeho nevýhoda je, že obsahuje stopy sóji. Mamka se tedy musí zatím spokojit s hořkou dokud nenajdu jiný, chutný, pro tyhle účely použtelný ale beze stop sóji... Ale mně z toho výčtu alergenů vadí jen mléko, takže jsem to s chutí vyzkoušela. Postup je jednoduchý:

  1. Rozpustíme již existující hořkou čokoládu (anebo vyrobíme podle tohohle receptu)
  2. Přidáme sušený kokosový nápoj podle chuti
  3. Vlijeme do formy a necháme ztuhnout.
Výsledek má příjemnou chuť jemně po kokosu... a nic mi z toho není (teda akorát kynu).

Hezké letní dny!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama